Limba cu sos madera

Limba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se cresteaza. Patrunj

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Limba de vita fara slung 1.000 kg
  • ceapa 0.100 kg
  • morcovi 0.100 kg
  • telina radacina 0.100kg
  • sos Madera 1.100 kg
  • foi de dafin 0.00025 kg
  • patrunjel verde 0.050 kg
  • sare 0.020 kg

Mod de preparare

Limba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se cresteaza. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Limba de vita se pune la fiert in apa rece cu sare, se indeparteaza spuma,se adauga ceapa, morcovi, telina si se fierbe. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielita si se taie bucati (cate 2 pentru o portie. Sosul Madera se adauga peste bucatile de limba impreuna cu foi de dafin si se fierb 10-15 minute. Morcovii si telina se scot separat, se taie cuburi, se tin la cald in supa in care a fiert. Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de legume si patrunjel verde deasupra.
Se serveste cald.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...