Limba cu spanac

Slanina se taie feliute si se asaza pe o tava, in care s-a pus initial un strat de ceapa tocata, un strat de morcovi taiati felii, apoi se adauga ust

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 limba de vaca
  • 4 morcovi
  • 1 catel de usturoi
  • 2 pahare supa de carne
  • patrunjel verde
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • piper
  • 1 kg spanac
  • 100 gr slanina
  • 3 cepe
  • unt
  • faina
  • 1 jumatate pahar lapte

Mod de preparare

Slanina se taie feliute si se asaza pe o tava, in care s-a pus initial un strat de ceapa tocata, un strat de morcovi taiati felii, apoi se adauga usturoiul tocat iar deasupra se pune limba. Se acopera tava cu un capac si se da pe foc mic pana incep sa se moaie legumele si sa se prajeasca. Atunci se toarna vinul si se lasa la fiert descoperit, pe foc mic, pana cand scade vinul aproape de tot. Se toarna si zeama de carne, patrunjel verde tocat, sare, piper, se acopera din nou cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit timp de 2 ore. Intre timp spanacul se curata, se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se scurge si se pune intr-un vas cu o lingura de unt, o lingura cu faina si 1 jumatate pahar de lapte. Se lasa sa scada bine si sa se ingroase. Dupa ce limba a fiert, se scoate din tava, iar sosul se lasa sa mai fiarba pana devine ca un sos cremos. Se curata limba de pielea groasa si se taie felii.


Se asaza spanacul, intr-un platou, peste spanac se asaza feliile de limba iar imprejur, in forma de coroana, se aranjaza legumele. Peste ele se toarna sosul din tava si se serveste.

Alte retete culinare:

Chiftele Mancare de mazare Placinta cu dovleac

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

"Rețete pentru masa de Crăciun". Pentru Crăciun am pregătit o prăjitură delicioasă, care pur și simplu se...

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca