Limbă de porc în aspic

Pentru limba de porc in aspic limba de porc si picioarele se spala foarte bine si se lasa 15 minute in apa rece sa iasa sangele. Se pun impreuna la fiert la foc mic.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 6 bucati de limba de porc
  • 2 bucati picioare de porc adidasi
  • 3 morcovi potriviti
  • 2 bucati ceapa
  • 1 bucata pastarnac
  • 1 bucata radacina patrunjel
  • sare
  • piper
  • usturoi dupa gust
  • gogosari la otet pt decor
  • marar pt decor.

Mod de preparare

Pentru limba de porc in aspic limba de porc si picioarele se spala foarte bine si se lasa 15 minute in apa rece sa iasa sangele.Se pun impreuna la fiert la foc mic ca sa nu se tulbure zeama, intr-un vas mare astfel incat apa sa le acopere. Doar dupa 5 minute de cand au inceput sa fiarba se scot limbile si picioarele si se clatesc. Limbile de porc se curata cu un cutit razuind partea alba, incepand intotdeauna de la varf. Limbile se taie in trei astfel:partea groasa ( o folosim la aspic), partea subtire dinspre varf ( o facem cu smantana). Partea groasa se taie in doua separand tesutul mai moale si gras de sub limba ( il vom folosi la pateu)
Picioarele se lasa intregi. Dupa ce am scurs prin tifon pus in mai multe zeama si am clatit oala si bucatile de carne le punem din nou la fiert la foc mic, adaugang morcovul, pastarnacul, patrunjelul si ceapa intregi, sare si piper. Se fierb incet acoperind cu un capac sustinut de o lingura, adica sa iasa aburul si ferindu-ne sa ridicam focul pt ca sa nu se tulbure aspicul.Cand au fiert legumele si carnea, le scoatem din zeama. In zeama punem usturoi pisat dupa gust. Intr-un vas de Yena facem un decor dupa inspiratia proprie. Zeama in care a stat usturoiul o strecuram iar prin tifon sa fie limpede si fara resturi de usturoi. Peste decorul aranjat cu grija din legume in vasul de yena punem zeama cu usturoi atat cat sa acopere decorul si dam la frigider la inchegat. Bucatile mari si drepte din limba le feliem frumos in felii de 5 milimetri, si ce cade de la feliere ramanand pt pateu. Dupa ce decorul a fost fixat in gelatina pe fundul vasului de Yena asezam feliile de limba si restul de legume (fara ceapa), taiate, cum va vine la mana.Se toarna usor restul de zeama si se da la frigider pt cuagulare.Cand s-a inchegat bine, se cufunda cateva clipe vasul de Yena in apa fierbine si se rastoarna aspicul pe capacul vasului expunanad astfel decorul facut din legume.


Limba de porc in aspic se serveste taiat felii groase cu mamaliga fierbinte alaturi de salata de hrean cu sfecla rosie.
Aceasta mancare are un aspect festiv si e potrivita pentru sarbatori: Craciun, Pasti, etc

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta invartita cu mere si nuci

Nu mai e nici un secret ca eu sunt indragostita iremediabil de toate deserturile care contin fruncte, dar aici ma refer la...

Placinta invartita cu mere si nuci
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii