Limbă de porc (mâncare rece) cu ceapa şi măsline

Pentru limbă de porc rece cu ceapa şi măsline spalam foarte bine limbile cu un spalator mai aspru.Le lasam circa jumate de ora in apa rece sa iasa sangele.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -3 bucati limba de porc
  • sau 2 bucati limba de vaca
  • 2
  • 5 kg ceapa
  • 300-400 grame masline
  • 250 ml ulei
  • 200 ml vin alb sau roze
  • 2-3 linguri de bulion
  • 1/2 lamaie
  • boabe de piper
  • foi de dafin

Mod de preparare

Pentru limbă de porc rece cu ceapa şi măsline spalam foarte bine limbile cu un spalator mai aspru.Le lasam circa jumate de ora in apa rece sa iasa sangele.Le punem sa dea cateva clocote intr-un vas cu apa cu sare. Nu trebuie sa le fierbem definitiv intrucat vor fierbe in mancare.Trebuie doar sa putem curata pielita alba.Dupa ce au tras cateva clocote, le punem la racorit, dupa care incepem curatarea lor intotdeauna de la varful limbii la baza. Folosim un cutit ascutit cu lama subtire.
dupa aceea portionam limbile in felii de circa 1,5 cm. grosime.
Pana clocoteste limba vom curata ceapa, avand grija sa inlaturam si prima foaie alba de sub cea maro. Foaia aceasta ramane tare la fiert si se va simti neplacut in mancare.Taiem ceapa pestisori, si o framantam bine cu mainile ca sa inmoaie putin si sa se desfaca toate feliutele.
Eu pentru ca nu prajesc niciodata ceapa, o asez intr-o cratita cu fund gros si pe table, in toata cantitatea de ulei si cu doua pahare de zeama strecurata din vasul in care am clocotit limba. Am grija sa nu pun foarte mult ulei si nici multa apa intrucat mancarea rece trebuie sa fie foarte scazuta, si orice surplus de apa obliga fierberea indelungata a mancarii pentru a scadea la consistenta necesara.

Dupa ce s-a inmuit ceapa putin, adaug limba de porc si maslinele, las sa fiarba impreuna pana ceapa s-a inmuiat bine. Bulionul il dizolv in vin, tai lamaia felii subtiri si le adaug in mancare. De abia dupa ce e aproape scazuta potrivesc de sare, avand in vedere ca si maslinele lasa sare in mancare. Se da circa jumate de ora la cuptor. Mancarea rece se consuma la temperatura camerii cu paine. Limba care este o carnita frageda care impreuna cu ceapa, maslinele si mirodeniile puse, au un gust divin.Se mai poate prepara si este la fel de buna cu carne de curca sau de gasca, dar scotand total grasimea de pasare, ca mancarea racita sa nu se sleiasca si sa nu poata fi consumata neincalzita.


Limbă de porc rece cu ceapa şi măsline se consuma la temperatura camerii.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gulas de oaie cu fasole boabe

Cam stramb din nas daca este vorba de oaie. Sotul meu a complotat cu fratele lui, spuneau ce bun ar fi un gulas de oaie....

Gulas de oaie cu fasole boabe
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca