Limba in sos de vin

Limba se spala si se pune la fiert iar apoi se curata de pileita groasa. Se asaza intr-un vas straturi de slanina taiata felii subtiri, ceapa tocata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 gr limba
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 gr slanina afumata
  • 250 l vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Limba se spala si se pune la fiert iar apoi se curata de pileita groasa. Se asaza intr-un vas straturi de slanina taiata felii subtiri, ceapa tocata marunt, morcov ras si usturoi taiat feliute mici. Se asaza deasupra limba, se toarna 150 ml vin si un sfert litru apa, se potriveste la gust de sare si piper. Se lasa apoi sa fiarba pe foc mic pana cand scade apa. Se mai adauga restul de vin si se pune la cuptorul incalzit.


Limba se serveste taiata felii, cu spaghete si sos.

Alte retete culinare:

Chiftele

Placinta cu dovleac

Cartofi la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii