Limba in sos de vin

Limba se spala si se pune la fiert iar apoi se curata de pileita groasa. Se asaza intr-un vas straturi de slanina taiata felii subtiri, ceapa tocata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 gr limba
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 gr slanina afumata
  • 250 l vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Limba se spala si se pune la fiert iar apoi se curata de pileita groasa. Se asaza intr-un vas straturi de slanina taiata felii subtiri, ceapa tocata marunt, morcov ras si usturoi taiat feliute mici. Se asaza deasupra limba, se toarna 150 ml vin si un sfert litru apa, se potriveste la gust de sare si piper. Se lasa apoi sa fiarba pe foc mic pana cand scade apa. Se mai adauga restul de vin si se pune la cuptorul incalzit.


Limba se serveste taiata felii, cu spaghete si sos.

Alte retete culinare:

Chiftele

Placinta cu dovleac

Cartofi la cuptor

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...