Limba la cuptor

Se tine limba in apa rece o ora, dupa care se pune la fiert in apa rece. Se fierbe 20 de minute, apoi se curata de pielita tare de deasupra, se taie f

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg limba de porc
  • 2 morcovi mari
  • 2 cepe
  • verdeata tocata
  • 100 gr unt
  • 1 ceasca de ulei
  • 3 castraveciori murati
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • piper boabe
  • telina

Mod de preparare

Se tine limba in apa rece o ora, dupa care se pune la fiert in apa rece. Se fierbe 20 de minute, apoi se curata de pielita tare de deasupra, se taie felii groase de 2-3 cm si se lasa pe o farfurie.

Se curata si se spala zarzavatul, se taie rondele, ceapa se taie pestisori ca si castravetele murat si se pune totul intr-o cratita cu 100 gr unt sau cu o ceasca de ulei. Se acopera cratita si se lasa sa se inmoaie zarzavatul, se adauga sare si cateva boabe de piper si dupa o jumatate de ora, se pun feliile de limba deasupra. Se stropeste mancarea cu un pahar de vin alb si se tine cratita in cuptorul fierbinte, un sfert de ora.
Mancarea se serveste fierbinte, cu sote de legume sau cu cartofi natur.

Alte retete care contin carne:

Tocanita pui cu ciuperci

Chiftele

Dovlecei cu carne

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Tocana de cartofi noi cu afumatura

Comanda serioasa, asa ca mama Leu a executat...:D

Tocana de cartofi noi cu afumatura
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea