Linte cu prune uscate

Cu o zi inainte se pun in apa, la inmuiat, prunele uscate, iar a doua zi se fierb in aceeasi apa timp de 10 minute, adaugand o lingura de otet si una

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g linte
  • 250 g prune uscate
  • 250 g slanina afumata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura otet
  • Piper boabe
  • Sare

Mod de preparare

Cu o zi inainte se pun in apa, la inmuiat, prunele uscate, iar a doua zi se fierb in aceeasi apa timp de 10 minute, adaugand o lingura de otet si una de zahar. Intr-o alta oala se fierbe lintea, adaugand sare si piper dupa gust. Se curata de samburi prunele fierte si jumatate se taie bucatele mici, se adauga la linte si se fierbe timp de cateva minute. Se prajesc feliile subtiri de slanina.
Se pune slanina peste linte si se decoreaza cu prunele ramase.

Alte retete mincare recomandate

Dovlecei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de fistic si jeleu de visine

Ne place mult fisticul, aroma lui si m-am gandit sa il combin intr-un tort, cu un jeleu de visine. Pasta de fistic am...

Desert tort cu crema de fistic si jeleu de visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca