Se curata bamele de codite, se spala cu apa calda si se pun intr-un vas emailat. Se toarna peste ele un litru de bors clocotit si se lasa vasul acoper
Se curata bamele de codite, se spala cu apa calda si se pun intr-un vas emailat. Se toarna peste ele un litru de bors clocotit si se lasa vasul acoperit zece minute. Se scot in alt vas si se spala cu apa rece, dupa care se pun intr-un sos de ceapa preparat astfel : se caleste o ceapa tocata intr-o cescuta de ulei pe foc mic. Cand ceapa devine sticloasa se adauga o lingurita de bulion de rosii, supa de carne in care a fiert gaina, apoi se pun bamele si se fierb la foc mic o jumatate de ora. Se pun bucati de carne fiarta, se adauga rosiile decojite si taiate felii subtiri, sare si verdeata tocata. Daca sosul este prea subtire, se ingroasa cu o lingurita de faina si se lasa sa mai fiarba 20 de minute.
Mancarea se serveste calda.
Alte retete:
Pilaf de orez cu ciuperci
Musaca de vinete
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii