Se curata bamele de codite, se spala cu apa calda si se pun intr-un vas emailat. Se toarna peste ele un litru de bors clocotit si se lasa vasul acoper
Se curata bamele de codite, se spala cu apa calda si se pun intr-un vas emailat. Se toarna peste ele un litru de bors clocotit si se lasa vasul acoperit zece minute. Se scot in alt vas si se spala cu apa rece, dupa care se pun intr-un sos de ceapa preparat astfel : se caleste o ceapa tocata intr-o cescuta de ulei pe foc mic. Cand ceapa devine sticloasa se adauga o lingurita de bulion de rosii, supa de carne in care a fiert gaina, apoi se pun bamele si se fierb la foc mic o jumatate de ora. Se pun bucati de carne fiarta, se adauga rosiile decojite si taiate felii subtiri, sare si verdeata tocata. Daca sosul este prea subtire, se ingroasa cu o lingurita de faina si se lasa sa mai fiarba 20 de minute.
Mancarea se serveste calda.
Alte retete:
Pilaf de orez cu ciuperci
Musaca de vinete
Este prima oara cand pregatesc o supa atata de diferita fata de ce consum eu. De obicei, pregatesc supa de pui, de rosii, de...
Supa mexicana de rosiiGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa