Mancare de fasole boabe cu chiftele

Tocam ceapa, morcovul si ardeiul, pe care le calim intr-o lingura de ulei. Dupa ce se inmoaie legumele, punem rosiile si fasolea, amestecam si lasam

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ceva chiftele
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • un morcov
  • o cutie (400 gr) de rosii maruntite
  • in suc propriu
  • o cutie (400 gr) fasole boabe
  • o legatura patrunjel
  • cativa catei de usturoi
  • o frunza de dafin
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Tocam ceapa, morcovul si ardeiul, pe care le calim intr-o lingura de ulei. Dupa ce se inmoaie legumele, punem rosiile si fasolea, amestecam si lasam la fiert, la foc mediu cca 15 min. Dupa ce sosul a mai scazut (cam la jumate), adaugam chiftelele, usturoiul maruntit, frunza de dafin si o cana cu apa (daca mai e cazul) si lasam la fiert inca 15 min. De data asta se pune capac.

Cand considerati ca mancarea e spre sfarsit, se potriveste de sare si piper, se pune patrunjelul tocat, se mai lasa un clocot-doua si gata.


Se serveste cu verdeata.

Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu sos de rosii si busuioc

E vara, e cald, mie una nu-mi place sa "fac foc" in bucatarie, asa ca aleg retete simple care se fac repede. Partea buna e ca...

Spaghete cu sos de rosii si busuioc
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii