Mancare de fasole boabe cu chiftele

Tocam ceapa, morcovul si ardeiul, pe care le calim intr-o lingura de ulei. Dupa ce se inmoaie legumele, punem rosiile si fasolea, amestecam si lasam

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ceva chiftele
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • un morcov
  • o cutie (400 gr) de rosii maruntite
  • in suc propriu
  • o cutie (400 gr) fasole boabe
  • o legatura patrunjel
  • cativa catei de usturoi
  • o frunza de dafin
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Tocam ceapa, morcovul si ardeiul, pe care le calim intr-o lingura de ulei. Dupa ce se inmoaie legumele, punem rosiile si fasolea, amestecam si lasam la fiert, la foc mediu cca 15 min. Dupa ce sosul a mai scazut (cam la jumate), adaugam chiftelele, usturoiul maruntit, frunza de dafin si o cana cu apa (daca mai e cazul) si lasam la fiert inca 15 min. De data asta se pune capac.

Cand considerati ca mancarea e spre sfarsit, se potriveste de sare si piper, se pune patrunjelul tocat, se mai lasa un clocot-doua si gata.


Se serveste cu verdeata.

Alte retete recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa