Mancare de gaina cu bame

Bamele se spala si li se taie capacelele. Se pun apoi la oparit cu bors sau apa cu otet si se lasa sa stea asa 10-15 minute. Dupa aceea se clatesc cu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr bame
  • 1 ceapa
  • 1 lingura unt
  • 1 pahar bulion de rosii
  • 3 linguri vin alb
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • carne de gaina
  • 3 linguri ulei
  • otet

Mod de preparare

Bamele se spala si li se taie capacelele. Se pun apoi la oparit cu bors sau apa cu otet si se lasa sa stea asa 10-15 minute. Dupa aceea se clatesc cu multa apa rece. Gaina se curata, se spala si se taie bucati, se toaca ceapa si se pune impreuna cu carnea intr-o oala cu 3 linguri de ulei cald. Se lasa sa se inabuse impreuna cu zeama pe care o lasa, pe foc mic, cu capac. Se toarna apa cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba pana cand carnea se inmoaie. Apoi se adauga bamele, patrunjelul verde, bulionul de rosii, sarea si se lasa la fiert pana scade apa.


Aceasta mancare se serveste calda.

Alte retete care contin carne:

Tocanita de pui

Friptura de vita la cuptor

Ardei umpluti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...