Mancare de limba cu masline

Limba se pune la fiert aproximativ 45 minute, apoi se scoate din apa si se curata de pielea alba dupa care se taie felii. Ceapa tocata marunt, se inm

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 limba
  • 1 jumatate pahar vin alb
  • 1 jumatate pahar ulei
  • 250 gr masline
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper boabe
  • 8 cepe
  • felii de lamaie
  • 1 jumatate pahar bulion de rosii

Mod de preparare

Limba se pune la fiert aproximativ 45 minute, apoi se scoate din apa si se curata de pielea alba dupa care se taie felii. Ceapa tocata marunt, se inmoaie in ulei, amestecand des. Se aseaza feliile de limba intr-un vas, se toarna ceapa si sosul de rosii, foaia de dafin, sare, piperul boabe, 2 pahare apa si se lasa apoi pe foc mic, sa fiarba incet. Cand limba este aproape fiarta se toarna vinul, se adauga maslinele, feliile de lamaie si se lasa totul la fiert. Dupa ce sosul a scazut, se ia de pe foc.


Se serveste calda.

Alte retete:

Ardei umpluti

Mancare de mazare cu sos de rosii

Chiftele

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de varza cu fasole

Supa de varza cu fasole
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca