Mancare de miel cu orez

Carnea se spala, se taie bucatele, si impreuna cu ceapa maruntita se pune intr-un vas, cu ulei fierbinte, pe foc. Cand incep sa se rumeneasca, se toa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 gr carne
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca orez
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 paharel vin alb
  • 1 I apa

Mod de preparare

Carnea se spala, se taie bucatele, si impreuna cu ceapa maruntita se pune intr-un vas, cu ulei fierbinte, pe foc. Cand incep sa se rumeneasca, se toarna apa cat sa le acopere si se lasa mai departe la fiert, pe foc mic. Cand carnea incepe sa se moaie, se scoate din vas si se pune in altul, la racit. In sosul ramas in vas, se pune orezul si se fierbe pana se umfla, dupa care se adauga din nou carnea in vas, se amesteca bine cu orezul si se toarna vinul. Se potriveste la gust de sare, piper, se adauga pasta de rosii, 2 pahare apa si se introduce in cuptor, unde se lasa sa scada.


Se serveste fierbinte.

Alte retete:

Mancare de mazare cu sos de rosii

Pastrav la cuptor

Friptura de vita la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca