Mancare de praz cu carne de vitel

Se spala prazul si se taie in bucati de 1 cm - 1,5 cm grosime. Acestea se oparesc in apa fiarta cu sare timp de 2 minute. Intre timp se toaca ceapa so

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg praz
  • 2 cepe potrivite
  • 400 gr pulpa vitel
  • 3 linguri pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • delikat

Mod de preparare

Se spala prazul si se taie in bucati de 1 cm - 1,5 cm grosime. Acestea se oparesc in apa fiarta cu sare timp de 2 minute.

Intre timp se toaca ceapa solzisori si se caleste impreuna cu delikatul si carnea portionata pana ce ceapa devine sticloasa. Punem un pahar cu apa si se lasa sa fiarba carnea inabusit la foc potrivit.

Se adauga si pasta de rosii. Se lasa sa fiarba impreuna 10 minute. Adaugam prazul si mai punem apa cat sa il acopere cca 2 degete. Lasam totul sa fiarba la foc mic pana scade cele 2 degete de apa. La sfarsit adaugam sare si piper dupa gust.


Se serveste calda ornata cu putin patrunjel.

Pofta buna!

Reteta Mancare de praz cu carne de vitel a fost propusa de Nally pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de vitel gasiti aici:

Tocanita cu carne de vitel,

Scaloppine al marsala (fileuri cu vin),

Saltimbocca alla romana

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare

Preferata noastra :)

Ciorba de perisoare
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa