Mancare de pui cu ciuperci

Puiul se desface bucati, se adauga sare, dupa care se dau prin faina si se pun intr-un vas cu 25 gr unt si 2 linguri ulei fierbinte. Vasul se baga la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui
  • 2 linguri faina
  • 50 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 pahar vin alb
  • 1 ceapa
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 1 pahar apa
  • 250 gr ciuperci
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • crutoane de paine prajite

Mod de preparare

Puiul se desface bucati, se adauga sare, dupa care se dau prin faina si se pun intr-un vas cu 25 gr unt si 2 linguri ulei fierbinte. Vasul se baga la cuptor sau se lasa pe foc mic sa se rumeneasca uniform, impreuna cu usturoiul si ceapa tocate. Dupa ce s-au rumenit, se adauga bulionul, rosii si se fierbe incet. Ciupercile se spala bine, se taie felii si se pun la rumenit in 25 gr unt. Se adauga in sos iar apoi se potriveste la gust de sare.


Aceasta mancare se serveste cu crutoane de paine prajita.

Alte retete culinare:

Tocanita de pui

Chiftele

Mancare de mazare

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...