Mancare de pui cu vinete

Puiul se taie bucati, se sareaza, iar apoi se da prin faina si se pune la prajit in ulei fierbinte. Vinetele se taie felii care se dau prin faina si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui
  • 2 vinete
  • 4 rosii
  • 250 ml ulei
  • 1 jumatate pahar vin alb
  • 1 pahar bulion de rosii
  • 1 catel usturoi
  • patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

Puiul se taie bucati, se sareaza, iar apoi se da prin faina si se pune la prajit in ulei fierbinte. Vinetele se taie felii care se dau prin faina si se prajesc pe ambele parti in ulei. Se taie bucati rosiile dupa care se pun si acestea la prajit in putin ulei, apoi se pun peste vinete, se adauga vinul, usturoiul taiat felioare, bulionul de rosii si se potriveste totul cu sare. Se fierbe sosul 2-3 clocote si se toarna peste pui.


Se serveste cu patrunjel verde tocat presarat deasupra.

Alte retete culinare:

Tocanita de pui

Friptura de vita la cuptor

Supa de galuste

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...