Mancare de rata cu ceapa

Rata se frige in cuptor intr-un vas cu unt si un pahar cu vin alb. Vasul se acopera cu capac, iar din cand in cand se mai uda rata cu sosul din tava.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata
  • 200 gr arpagic
  • sare
  • 1 jumatate lingurita zahar
  • 75 gr unt
  • 1 pahar vin alb

Mod de preparare

Rata se frige in cuptor intr-un vas cu unt si un pahar cu vin alb. Vasul se acopera cu capac, iar din cand in cand se mai uda rata cu sosul din tava. Arpagicul se curata si se fierbe in apa cu sare 20 minute, apoi se rumeneste in 25 gr unt, se presara cu o lingurita de zahar si se pune la cuptor cateva minute pana se coloreaza. se scoate apoi rata si se pune pe o farfurie inconjurata cu arpagic.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete culinare:

Sarmale de post

Tocanita de pui

Friptura de vita la cuptor

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

Cozonacul Babka este renumit pentru savoarea pe care o are și pentru faptul că este un cozonac însiropat, de obicei...

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa