Mancare de rata pe pat de varza

Varza se taie foarte subtire iar rata se curata si se spala. Se adauga intr-un vas cu untura si se lasa pe foc pana se albeste pe amandoua partile. S

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata
  • 1 varza
  • ulei sau untura
  • 2 linguri bulion de rosii
  • boabe de piper
  • cimbru
  • sare

Mod de preparare

Varza se taie foarte subtire iar rata se curata si se spala. Se adauga intr-un vas cu untura si se lasa pe foc pana se albeste pe amandoua partile. Se pune apoi deasupra varza, se toarna putina apa si 2 linguri cu bulion de rosii. Se adauga boabe de piper si cimbru si se introduce in cuptor, la fiert. Se mai adauga cate putina apa, pana se fierbe rata. Se scoate apoi deasupra si se lasa sa se rumeneasca peste tot, dupa care se scoate. Varza se lasa la calit.


Se serveste rata pe un platou, inconjurata de varza calita.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor

Placinta de dovleac

Ciulama de ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...