Mancare de rata rece, cu masline

Ca orice mancare servita rece, se prepara cu untdelemn. Se rumenesc bucatile de carne. Se parat, se rumenesc cepele taiate in felii subtiri. Se toarn

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o rata
  • 4 cepe
  • 4-5 linguri ulei
  • o lingura bulion de rosii
  • sare
  • 20 boabe de piper
  • 150 g masline

Mod de preparare

Ca orice mancare servita rece, se prepara cu untdelemn.

Se rumenesc bucatile de carne. Se parat, se rumenesc cepele taiate in felii subtiri. Se toarna putina apa, apoi se amesteca cu carnea, se acopera si se lasa sa fiarba inabusit, la foc potrivit. Se adauga cate putina apa si zeama de rosii sau o lingura de bulion de rosii. Se potriveste de sare. Se mai pune o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Se adauga maslinele putin crestate, pentru a-si lasa mai bine gustul in mancare. Se scade potrivit, dar se ia in consideratie ca mancarea sleindu-se pare mai scazuta. n orice caz, nu trebuie sa fie sos prea mult. Atat carnea, cat si ceapa trebuie prajite in untdelemn suficient, pentru ca mancarea sa fie destul de grasa.

Acest fel se poate servi si cald. In acest caz se prpara cu untura sau grasime de pasare.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...