Mancare de rinichi de porc si vitel

Pentru mancarea de rinichi se curata rinichii de pielita, se spala in mai multe ape, se taie in doua in lungime, se scoate grasimea din mijloc.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 rinichi de purcel sau
  • 2 rinichi de vitel sau
  • 1 rinichi de vaca
  • 3 cepe mijlocii
  • 2 linguri unt sau
  • untura
  • 1 lingurita faina
  • 1 ceasca zeama de carne sau
  • apa
  • 1 lingurita bulion
  • 1 paharel de vin
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Pentru mancarea de rinichi se  curata rinichii de pielita, se spala in mai multe ape, se taie in doua in lungime, se scoate grasimea din mijloc, deoarece da miros greu rinichiului. Cu cat rinichiul este de la un animal mai batran, cu atat trebuie curatit mai atent ca  sa nu miroasa. Fiecare jumatate se taie in curmezis, in felii de 5 — 6 milimetri. Rinichiul de vaca, dupa ce este taiat felii, se opareste cu apa clocotita si se scurge bine. Apoi se spala cu apa amestecata cu otet. Inainte de a fi pus pe foc, trebuie uscat cu un servet.
Se taie marunt ceapa si se prajeste cu o lingura de untura. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se  adauga faina si se amesteca pana cand incepe sa se rumeneasca. Se stinge cu zeama de carne, se adauga putin bulion de rosii sau boia de ardei, sare si piper. Se lasa sa fiarba 10 minute. Intr-o tigaie se infierbanta 1/2 lingura de untura, se pun feliile de rinichi bine sterse si se tin atat, cat sa capete culoare, dar nu sa se rumeneasca. In cateva minute sunt gata.
Se pun in cratita cu sos, se adauga vinul. Se tin cateva minute pe masina fara sa fiarba, pana ce totul s-a incalzit bine si rinichii s-au imbibat cu sos. Rinichii nu trebuie tinuti niciodata mult la foc. Cu cat fierb mai mult, cu atat se intaresc.


Mancarea de rinichi se serveste calda.

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Parteneri
Bucataras.RO

Paris Brest

Este un desert tipic frantuzesc. Recunosc, m-am indragostit. Putin cam tarziu, dar m-am indragostit. Iubesc tot mai mult...

Paris Brest
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa