Mancare de vitel

Carnea si rinichii se taie fasii ca taiteii, se condimenteaza cu sare si piper, se presara cu faina, se amesteca si se frige la foc iute. Cuptorul se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g carne de vitel
  • 200 g rinichi
  • 1 lingura faina
  • Piper macinat
  • Sare
  • Ulei
  • 1 lingura margarina
  • ½ ceapa
  • 200 g ciuperci
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml supa de carne
  • 200 ml frisca
  • 1 lingura faina de malai
  • O legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Carnea si rinichii se taie fasii ca taiteii, se condimenteaza cu sare si piper, se presara cu faina, se amesteca si se frige la foc iute. Cuptorul se pune la 60°C, carnea scoasa din tigaie si scursa pe servet absorbant de bucatarie se tine la cald.

In tigaia folosita se incalzeste margarina, ceapase toaca marunt si se caleste in margarina. Se adauga zeama de lamaie si ciupercile taiate lamele, se stinge cu vin alb si se fierbe pana sosul se reduce la jumatate.

Supa de carne se amesteca cu frisca si faina de malai. Compozitia se toarna in tigaia cu ciuperci. Se lasa sa clocoteasca, se pune carnea fripta si calda si se mai daun clocot. Se potriveste gustul cu sare si piper. Se presara cu patrunjel verde tocat marunt. SE serveste pe farfurii incalzite dinainte. (Garnitura traditionala este Rösti.)
Alte retete cu carne de vita recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite cu ricotta si ton

Aceasta reteta, este una din acele retete ce poate fi pregatita fie pentru a fi luata la pachet, pentru cei dragi, pentru...

Clatite cu ricotta si ton
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca