Mancare din carne de gasca cu caise uscate

Bucatile de gasca (pipota, pulpele ai spatele) se rumenesc in ulei si se toarna deasupra apa cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba in cuptor. Caisele

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de gasca
  • 500 gr caise
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • ulei
  • apa
  • 2 linguri vin alb

Mod de preparare

Bucatile de gasca (pipota, pulpele ai spatele) se rumenesc in ulei si se toarna deasupra apa cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba in cuptor. Caisele se usca si se tin in apa cateva ore sa se inmoaie, dupa care se spala bine si se pun intr-un vas impreuna cu carnea fiarta. Se face un sos de zahar ars, care se adauga impreuna cu vinul si putina sare peste carne si caise. Se lasa totul la foc mic sa fiarba si sa scada.


Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Pastrav la cuptor

Friptura de vita la cuptor

Cartofi la cuptor

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa