Mancare moldoveneasca de pui cu smantana

Puiul curatat si spalat se taie bucati si se pune intr-un vas pe foc impreuna cu unt si ceapa tocata si se lasa la inabusit. Se toarna apoi apa si se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 500 gr smantana
  • sare
  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa
  • verdeata

Mod de preparare

Puiul curatat si spalat se taie bucati si se pune intr-un vas pe foc impreuna cu unt si ceapa tocata si se lasa la inabusit. Se toarna apoi apa si se lasa sa fiarba. Dupa ce apa a scazut iar carnea s-a fiert, se toarna smantana, amestecata cu o lingura de faina si sare. Se lasa sa mai fiarba cateva clocote si se presara deasupra patrunjel verde tocat.


Se serveste cu mamaliga fierbinte.

Alte retete culinare:

Tocanita de pui

Mancare de mazare cu sos de rosii

Cartofi la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...