Mancare moldoveneasca de pui cu smantana

Puiul curatat si spalat se taie bucati si se pune intr-un vas pe foc impreuna cu unt si ceapa tocata si se lasa la inabusit. Se toarna apoi apa si se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 500 gr smantana
  • sare
  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa
  • verdeata

Mod de preparare

Puiul curatat si spalat se taie bucati si se pune intr-un vas pe foc impreuna cu unt si ceapa tocata si se lasa la inabusit. Se toarna apoi apa si se lasa sa fiarba. Dupa ce apa a scazut iar carnea s-a fiert, se toarna smantana, amestecata cu o lingura de faina si sare. Se lasa sa mai fiarba cateva clocote si se presara deasupra patrunjel verde tocat.


Se serveste cu mamaliga fierbinte.

Alte retete culinare:

Tocanita de pui

Mancare de mazare cu sos de rosii

Cartofi la cuptor

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

Reteta de preparare a papanasilor  Toata lumea se bucura cand fac papanasi. Din aceste ingrediente iti vor iesi 4...

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii