Mancare munteneasca de carne cu praz

Carnea taiata bucatele mici se pune cu ulei, la prajit. Se adauga apoi 2 pahare cu ap si se lasa sa fiarba acoperita cu capac. Prazul se curata de pa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne
  • 20 fire praz
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 jumatate lingurita faina
  • ulei
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

Carnea taiata bucatele mici se pune cu ulei, la prajit. Se adauga apoi 2 pahare cu ap si se lasa sa fiarba acoperita cu capac. Prazul se curata de partea verde, se taie partea alba in bucati lungi cat un deget, dupa care se pun la oparit. Se strecoara, iar apoi se pun in ulei fierbinte si se lasa sa se rumeneasca pe toate partile. Se toarna prazul peste carne, cand aceasta este aproape fiarta si se lasa totul sa fiarba. Cand prazul este fiert pe jumatate, se adauga pasta de rosii si se toarna faina muiata in putina apa si zaharul. Se potriveste la gust de sare si se lasa la fiert si la scazut.


Se serveste fierbinte.

Alte retete culinare:

Chiftele

Bors de peste

Friptura de vita la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii