Mancare rece

Mancarea rece este, dupa cum ii sugereaza si numele o mancare...rece. Desi suna ciudat, este mult mai buna rece decat calda si va va deschide noi orizonturi asupra banalelor tocanite.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Carne (de porc
  • de iepure
  • de vanat
  • limba)
  • ceapa (multa
  • peste un kilogram la nici 200g de carne am pus)
  • masline
  • suc de rosii (pasta de tomate
  • bulion)
  • vin alb sec
  • piper boabe
  • o foaie-doua de dafin
  • sare.

Mod de preparare

Se inabusa ceapa in ulei cu vin alb si sare. Cat sa sticleasca. Gazda a fiert pipotele separat, eu am pus carnea sa fiarba in mijlocul cepei, mai ales ca nu era grasa. Odata cu piperul. Totul cu capac, la foc mic de tot, din cand in cand am mai adaugat vin pana s-a inmuiat bine ceapa. Am pus apoi pasta ed rosii, foile de dafin si maslinele. Daca sunt sarate, le fierbeti separat.
Apoi numai se amesteca si se lasa la foc mic sa se separe uleiul.


Mancarea rece se serveste...rece, impreuna cu cateva felii de lamaie si/sau verdeata la alegere.

Reteta de mancare rece a fost propusa pe forumul Culinar.ro de BD.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Un tort bine insiropat, racoros si delicios!

Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii