Maruntaie de miel in cuib de mamaliguta

Maruntaiele se spala in mai multe ape si se taie in bucatele mici, se sareaza si se lasa la frigider. Se incinge untul si se caleste ceapa, taiata in

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • maruntaie de miel
  • 4 linguri de unt
  • o ceapa mijlocie
  • o lingura de faina
  • 2 linguri de smantana
  • sare

Mod de preparare

Maruntaiele se spala in mai multe ape si se taie in bucatele mici, se sareaza si se lasa la frigider. Se incinge untul si se caleste ceapa, taiata in forma de pestisori, apoi se adauga faina, iar cand aceasta capata o nuanta aurie, se stinge cu smantana. Dupa ce incepe sa clocoteasca, se adauga maruntaiele, lasandu-se sa rumeneasca uniform. Separat, intr-un litru de apa rece cu putina sare, se toarna malaiul in ploaie, amestecand continuu cu lingura din lemn, sa nu se prinda.
Cand e gata, se rastoarna mamaliguta pe un platou, si se face cu dosul unui polonic o adancitura mare in mijloc, iar acolo se adauga maruntaiele.

Alte mancaruri retete recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciulama de ciuperci

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu carne tocata si sos de rosii

Meniu copii Fetita mea adora pastele cu carne si sos de rosii, asa ca vi le recomand cu drag pentru orice copil mofturos.

Spaghete cu carne tocata si sos de rosii
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii