Maruntaiele se spala in mai multe ape si se taie in bucatele mici, se sareaza si se lasa la frigider. Se incinge untul si se caleste ceapa, taiata in
Maruntaiele se spala in mai multe ape si se taie in bucatele mici, se sareaza si se lasa la frigider. Se incinge untul si se caleste ceapa, taiata in forma de pestisori, apoi se adauga faina, iar cand aceasta capata o nuanta aurie, se stinge cu smantana. Dupa ce incepe sa clocoteasca, se adauga maruntaiele, lasandu-se sa rumeneasca uniform. Separat, intr-un litru de apa rece cu putina sare, se toarna malaiul in ploaie, amestecand continuu cu lingura din lemn, sa nu se prinda.
Cand e gata, se rastoarna mamaliguta pe un platou, si se face cu dosul unui polonic o adancitura mare in mijloc, iar acolo se adauga maruntaiele.
Alte mancaruri retete recomandate
Tocanita de pui
Dovlecei umpluti
Ciulama de ciuperci
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii