Maruntaie de miel in cuib de mamaliguta

Maruntaiele se spala in mai multe ape si se taie in bucatele mici, se sareaza si se lasa la frigider. Se incinge untul si se caleste ceapa, taiata in

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • maruntaie de miel
  • 4 linguri de unt
  • o ceapa mijlocie
  • o lingura de faina
  • 2 linguri de smantana
  • sare

Mod de preparare

Maruntaiele se spala in mai multe ape si se taie in bucatele mici, se sareaza si se lasa la frigider. Se incinge untul si se caleste ceapa, taiata in forma de pestisori, apoi se adauga faina, iar cand aceasta capata o nuanta aurie, se stinge cu smantana. Dupa ce incepe sa clocoteasca, se adauga maruntaiele, lasandu-se sa rumeneasca uniform. Separat, intr-un litru de apa rece cu putina sare, se toarna malaiul in ploaie, amestecand continuu cu lingura din lemn, sa nu se prinda.
Cand e gata, se rastoarna mamaliguta pe un platou, si se face cu dosul unui polonic o adancitura mare in mijloc, iar acolo se adauga maruntaiele.

Alte mancaruri retete recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciulama de ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii