Maruntaiele bine spalate (adica inima, plamanii, ficatul), la care se adauga si picioarele purcelului, se taie bucati.Intr-o cratita se pune untura, s
Maruntaiele bine spalate (adica inima, plamanii, ficatul), la care se adauga si picioarele purcelului, se taie bucati.Intr-o cratita se pune untura, se adauga ceapa rosie taiata marunt si se caleste. Se toarna putina apa si, cand da in clocot, se pun maruntaiele de purcel. Se adauga sare, piper boabe, foile de dafin si se fierb sub capac pana cand carnea este bine fiarta.
Se face un sos din faina si smantana si se pune peste maruntaie. Se adauga apoi sucul de lamaie, zaharul, mustarul , coaja de lamaie si se lasa sa dea cateva clocote.
Aceasta mancare traditionala, maghiara, se prepara de Craciun si se serveste cu cartofi natur sau orez. Un vin rosu merge excelent cu acest preparat. POFTA BUNA!!!
Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura