Mazare cu carne de vita

Pentru mazare cu carne de vita carnea se curata, se spala si se portioneaza in 5 bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Mazarea proaspata se curata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conserva - 800 g/400 g
  • mazare verde proaspata/conserva - 700 g/350 g
  • carne de vita - 500 g
  • ceapa - 100 g
  • faina - 25 g
  • ulei - 100 ml
  • zahar - 20 g
  • pasta de tomate - 25 g
  • marar verde - 1
  • legatura apa - 250 ml
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru mazare cu carne de vita carnea se curata, se spala si se portioneaza in 5 bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Mazarea proaspata se curata, se spala si se fierbe (cea conservata se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece). Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 25 ml apa rece. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Faina se cerne. Carnea se sareaza, se inabusa in ulei cu putina apa (50 ml). Se scot bucatile de carne, iar in jiul format se inabusa ceapa, se adauga faina dizolvata in 25 ml apa rece, 1/2 cub MAGGI si se fierbe cca 15 minute. Sosul obtinut se strecoara peste bucatile de carne si se fierb impreuna cca 45 minute. Se adauga mazare, zahar, sare si se mai fierb cca 15 minute. La finalul fierberii, se adauga rosii si 1 din cantitatea de marar verde.

Mazarea cu carne de vita se serveste calda, cu marar verde deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca