Mazare cu Gulasi

Mazarea cu Gulasi este delicioasa. Pentru a prepara aceasta mancare cu carne aveti nevoie de gulas, ulei, ceapa, morcov, pastai de fasole verde, o jumatate de dovlecel, si suc de rosii.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg gulas
  • 2 borcane mazare de 800 g
  • 150 ml ulei
  • 4-5 cepe
  • 1 morcov
  • 10-15 pastai de fasole verde
  • o jumatate de dovlecel
  • 200 ml suc de rosii
  • 2-3 lingurite pasta de tomate
  • 20g de amidon
  • knor delicat
  • 2 lingurite de zahar
  • sare dupa gust
  • patrunjel si frunze de telina
  • marar.

Mod de preparare

Mazarea cu Gulasi este delicioasa. Pentru a prepara aceasta mancare cu carne se incinge uleiul intr-o gratita de teflon mai inalta si se pune la prajit carnea cu o jumatate de cana de apa, cand incepe sa se rumeneasca gulasul se adauga ceapa. Acestea se lasa la foc mic pentru a se cali ceapa, intre timp se toaca si morcovul cubulete , se curata pastaile si se taie in bucati mai mici dupa care se adauga in cratita cu o lingurita de Knor delicat.

Mazarea se scurge de zeama si se adauga peste ceapa si carnita cu o cana de apa. (Puteti pune mazarea cu zeama din conserva). Mazarea nu necesita mult timp de fierbe fiind din conserva si deaceea in functie de cat de tare este mazarea se lasa la fiert. Dupa ce se incearca carnita si mazarea daca sunt fierte se adauga sucul de rosii, pasta de tomate si dovlecelul taiat cubulete. Dovlecelul se adauga spre sfarsit pentru ca se fierbe foarte repede si nu vrem sa se topeasca ci il vrem cubulete in farfurie.

Dupa ce am asezonat mancarea cu zahar si sare dupa gust, ne-am asigurat ca mazarea si carnita sunt fierte se adauga amidonul dizolvat cu putina apa si se adauga mancarii pentru a se forma un sos.  Stingem focul si adaugam verdeata (patrunjel, frunze de telina, marar) dupa preferinta. Sfatul meu este sa folositi toate aceste mirodenii pentru un gust mai bun mancarii.


Mazarea cu Gulasi se serveste de preferinta cu muraturi de sezon sau salata din legume proaspete

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne

Sarmalele de fata sunt facute dupa o tehnologie veche. Dupa parerea mea sunt cele mai bune sarmale preparate astfel. Din...

Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii