Partea cea mai buna pentru friptura este pulpa din spate. Se spala, se pune sare si se asaza in tava cu grasime. Se da la cuptor la foc potrivit si se
Partea cea mai buna pentru friptura este pulpa din spate. Se spala, se pune sare si se asaza in tava cu grasime. Se da la cuptor la foc potrivit si se unge din cind in cind. Spre sfirsitul frigerii se da focul mai tare si nu se mai stropeste. Friptura trebuie sa aiba o coaja tare, sa fie bine rumenita, bine fripta, fara sa fie uscata. Cind este gata, se scoate din tava, se scurge grasimea, se toarna in tava o lingura de apa amestecata cu un virf de cutit de faina. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote si se serveste sosul in sosiera.
Ca garnitura, se serveste piure de cartofi, sote de spanac sau salata verde. Se mai poate servi cu cartofi taiati bucati care se inabusa in tava impreuna cu friptura, dar care se pun in tava numai cu o jumatate de ora inainte de masa. Nu se pun o data cu friptura fiindca s-ar usca prea tare.
Iată rețeta cea mai simplă de pancakes pufoase cu banane și afine, gata în doar câteva minute. Un mic dejun...
Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura