Miel la tava cu legume si ulei de masline

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Crestati in zig-zag grasimea de pe coastele de miel - astfel, grasimea se va topi, iar c

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 coaste de miel a cate 7 oase fiecare
  • preferabil organice
  • taiate frantuzeste
  • 2 vinete tari
  • 8 rosii prunisoare
  • bine coapte
  • ulei de masline extravirgin
  • 8 catei de usturoi
  • in coaja
  • oregano uscat
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • optional
  • busuioc sau maghiran proaspat
  • 1 mana mare de menta proaspata
  • 1 varf de cutit cu zahar
  • otet din vin rosu

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Crestati in zig-zag grasimea de pe coastele de miel - astfel, grasimea se va topi, iar carnea va deveni gustoasa si crocanta. Puneti coastele deoparte.

Taiati rosiile in jumatati si vinetele transversal in felii cu grosimea de 2,5 cm. Ungeti usor pe toate partile feliile de vanata cu ulei de masline extravirgin, apoi prajiti-le pe ambele parti intr-o tigaie neaderenta, pana se rumenesc putin. Scoateti vinetele din tigaie si puneti-le pe o latura a unei tavi pentru cuptor. Puneti jumatatile de rosii si cateii de usturoi intregi alaturi de vinete, apoi presarati deasupra putin oregano si asezonati cu sare si piper. Peste rosii, intotdeauna puteti presara si putin busuioc sau maghiran proaspat.

Asezonati coastele de miel si prajiti-le in aceeasi tigaie, pana se rumenesc pe toate partile. Stropiti carnea cu putin ulei de masline, apoi puneti bucatile in tava pentru cuptor (cu partea interioara in jos), langa vinete si rosii. Coaceti timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit, astfel incat carnea sa mai ramana putin roz. Desigur, puteti sa micsorati sau sa mariti timpul de coacere, dupa gust. Scoateti tava din cuptor si lasati mielul sa se raceasca vreme de 5 minute.

Acum preparati fantasticul ulei de menta. Intr-un mojar sau in mixer, puneti frunzele de menta cu putina sare si zahar si frecati amestecul pana se omogenizeaza. Adaugati 2 linguri de otet din vin rosu de calitate si subtiati compozitia cu 6 linguri de ulei de masline extravirgin. Asezonati dupa gust sl mai puneti cateva picaturi de otet, daca e nevoie. Acesta e un sos fantastic, excelent pentru legume si miel.

Se portioneaza coastele de miel in doua si apoi se imparte fiecare bucata in alte 3 sau 4 mai mici.

Alte retete recomandate:

Pastrama de oaie

Cartofi la cuptor

Tocanita de pui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Branza de vaca marinata in ulei de masline si condimente

Am vazut reteta asta pe mai multe site-uri... iar eu am facut o selectie de condimente care noua ne plac si am urmat tehnica...

Branza de vaca marinata in ulei de masline si condimente
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca