Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Crestati in zig-zag grasimea de pe coastele de miel - astfel, grasimea se va topi, iar c
Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Crestati in zig-zag grasimea de pe coastele de miel - astfel, grasimea se va topi, iar carnea va deveni gustoasa si crocanta. Puneti coastele deoparte.
Taiati rosiile in jumatati si vinetele transversal in felii cu grosimea de 2,5 cm. Ungeti usor pe toate partile feliile de vanata cu ulei de masline extravirgin, apoi prajiti-le pe ambele parti intr-o tigaie neaderenta, pana se rumenesc putin. Scoateti vinetele din tigaie si puneti-le pe o latura a unei tavi pentru cuptor. Puneti jumatatile de rosii si cateii de usturoi intregi alaturi de vinete, apoi presarati deasupra putin oregano si asezonati cu sare si piper. Peste rosii, intotdeauna puteti presara si putin busuioc sau maghiran proaspat.
Asezonati coastele de miel si prajiti-le in aceeasi tigaie, pana se rumenesc pe toate partile. Stropiti carnea cu putin ulei de masline, apoi puneti bucatile in tava pentru cuptor (cu partea interioara in jos), langa vinete si rosii. Coaceti timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit, astfel incat carnea sa mai ramana putin roz. Desigur, puteti sa micsorati sau sa mariti timpul de coacere, dupa gust. Scoateti tava din cuptor si lasati mielul sa se raceasca vreme de 5 minute.
Acum preparati fantasticul ulei de menta. Intr-un mojar sau in mixer, puneti frunzele de menta cu putina sare si zahar si frecati amestecul pana se omogenizeaza. Adaugati 2 linguri de otet din vin rosu de calitate si subtiati compozitia cu 6 linguri de ulei de masline extravirgin. Asezonati dupa gust sl mai puneti cateva picaturi de otet, daca e nevoie. Acesta e un sos fantastic, excelent pentru legume si miel.
Se portioneaza coastele de miel in doua si apoi se imparte fiecare bucata in alte 3 sau 4 mai mici.
Alte retete recomandate:
Pastrama de oaie
Cartofi la cuptor
Tocanita de pui
Am vazut reteta asta pe mai multe site-uri... iar eu am facut o selectie de condimente care noua ne plac si am urmat tehnica...
Branza de vaca marinata in ulei de masline si condimenteOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj