Pentru mititei din carne de vaca, se trece de doua ori prin masina carnea de la gat impreuna cu seul de vaca. Se amesteca cu 1/2 lingurita de sare.
Pentru mititei din carne de vaca, se trece de doua ori prin masina carnea de la gat impreuna cu seul de vaca. Se amesteca cu 1/2 lingurita de sare si se da la gheata pentru 24 ore, amestecandu-se in acest timp de cateva ori. A doua zi se mai trece odata prin masina adaugand o lingurita de bicarbonat, inca 1/2 lingurita de sare, 2 — 3 cuisoare, putin chimen si piper, toate pisate fin, si frisca nebatuta. Se piseaza o capatana de usturoi cu putina apa si se strecoara in tocatura numai zeama. Se bate bine o jumatate de ora si se fac mititei.
Se pune la masina de tocat tubul de tabla prin care se umplu matele pentru carnati. Se da tocatura inca o data prin masina si, pe masura ce iese carnatul din tub, se taie de marimea mititeilor. In lipsa acestui tub, se iau cu lingura cantitati egale din tocatura si, cu mainile udate in apa, se formeaza carnaciori de aceeasi marime, care se asaza pe o scandura. Mititeii, se frig la gratar, la foc iute. In timpul cat se frig, se ung cu o pana muiata in zeama de carne.
Mititeii din carne de vaca se servesc calzi.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii