Musaca a la MAYA

Musacaua cu carne si legume este delicioasa. Este cu atat mai buna cu cat folositi legume proaspete, de sezon, pline de savoare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cartofi felii si putin fierti
  • 1 ceapa marisoara
  • 1 ustroi (4-5 catei)
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 600-700 g carne macinata
  • 800-900 ml bulion (rosii fara peilita
  • in suc propriu)
  • cateva frunze de oregano
  • multe frunze de busuioc
  • o crenguta de rosmarin
  • 200-250 g creme fraiche (smanatana)
  • 200-250 g Gouda-rasa/felii/bucatele

Mod de preparare

Se caleste putin ceapa impreuna cu ustroiul.Se aduga carnea tocata,se amesteca bine,se lasa putin la rumenit.Apoi se aduga sosul de rosii, verdeata,se condimenteaza cu sare piper si se lasa cateva minute (10 maxim) la fiert.

Se pregateste o tava/vas jena, se pune o parte din sos.

Se acopera cu cartofii prefierti. Se adauga inca un strat de sos, peste cartofi, apoi,cate o lingurita din creme fraiche(eu am folosit din cea cu buruieni).

Se acopera cu cascaval ras. Eu am cumparat cascavalul felii, si le-am taiat bastonase, dar nu conteaza forma. Se pot lasa si felii sau cubulete mici.

Peste am pus cateva felioare de rosie, asa de culoare. Am dat la cuptor la 200 gr C ,pana mi-a placut cum a aratat.

Reteta Musaca a la MAYA a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro


Serviti musacaua dupa ce s-a racit putin.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata orientala cu penne

Nu m-am gandit niciodata ca pastele pot fi atat de bune chiar si in salate. Merita sa faceti o incercare! Pentru aceasta...

Salata orientala cu penne
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca