Praz cu carne este o mancare satioasa si gustoasa. Pentru aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente: cartofi, carne de vita, praz, lapte, sare.
Musacaua cu carne se pregateste asa; se incalzeste cuptorul la 200 grade celsius. Se fierb cartofii si se strecoara bine de apa. Se spala si se feliaza prazul iar apoi se pune la calit in ulei incins. Prazul se lasa pe foc timp de 5 minute, apoi se strecoara printr-o sita. Carnea tocata se pune in tigaia in care a fost prajit prazul, dupa ce a fost condimentata. Se fierbe in suc propriu, la foc mic, amestecand ocazional.
Laptele se pune la fiert cu putina sare si piper. Cand a dat in clocot, se adauga cartofii amestecand pana se face piure. Cand carnea este facuta este momentul sa fie adaugat prazul, iar apoi se acopera totul cu piureul de cartofi. Peste se presara cascavalul ras iar apoi intregul preparat se da la cuptor pentru 35 de minute. Se serveste cald, cu putin marar si cascaval ras pentru decor.
Alte retete asemanatoare:
Musaca de carne si cartofi
Mancare de cartofi cu carne de pui
Friptura de vita la cuptor
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii