Musaca cu sos de cascaval este o delicioasa mancare cu cartofi si carne tocata.
Musaca cu sos de cascaval este o delicioasa mancare cu cartofi si carne tocata. Cartofii se feliaza,se dau prin faina si se prajesc. Dupa prajire feliile le lasam sa se raceasca putin.
Pregatim umplutura astfel:
Ceapa taiata marunt si morcovul dat pe razatoare se calesc. Dupa 5 min, se adauga carnea tocata, cimbru, tarhon, piper macinat si delikat dupa gust. Se calesc toate 10 min apoi se adauga o lingura de bulion si boia, se tine pe foc inca 5 min. Compozitia de carne se raceste si se adauga in ea 4 oua si verdeata taiata marunt.
In tava unsa cu putin ulei si tapetata cu pesmet,intindem un rand de felii de cartofi,apoi jumatate din compozitia de carne tocata. Deasupra alt rand de cartofi, apoi cealalta jumatate din compozitia de carne.
Pe ultimul strat de cartofi se toarne 2 oua batute, cascaval ras si verdeata. Se orneaza cu fasii de ardei gras.
Se coace cam 30 min, pana se rumeneste deasupra.
Pentru cine doreste un sos langa musaca, se dizolva 1 lingura de bulion in 100 ml apa, se fierbe bine si i se adauga cimbru, tarhon, piper macinat si putin delikat.
Musacaua cu sos de cascaval se serveste calda cu smantana.
Tava Calve de la KitchenShop mi-ar fi de un real folos la prepararea retetei !
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii