Musaca cu sos de cascaval

Musaca cu sos de cascaval este o delicioasa mancare cu cartofi si carne tocata.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g carne tocata porc
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 50 ml ulei
  • 4-5 oua
  • delikat
  • tarhon
  • cimbru
  • boia
  • piper macinat
  • 150 g faina
  • 100 g bulion
  • 200 g smantana
  • 2 leg patrunjel
  • 300-400 ml ulei pt prajit cartofii
  • 50 g pesmet pt tapetat tava
  • Pentru sos :
  • 2 oua
  • 50 g cascaval ras

Mod de preparare

Musaca cu sos de cascaval este o delicioasa mancare cu cartofi si carne tocata. Cartofii se feliaza,se dau prin faina si se prajesc. Dupa prajire feliile le lasam sa se raceasca putin.

Pregatim umplutura astfel:
Ceapa taiata marunt si morcovul dat pe razatoare se calesc. Dupa 5 min, se adauga carnea tocata, cimbru, tarhon, piper macinat si delikat dupa gust. Se calesc toate 10 min apoi se adauga o lingura de bulion si boia, se tine pe foc inca 5 min. Compozitia de carne se raceste si se adauga in ea 4 oua si verdeata taiata marunt.

In tava unsa cu putin ulei si tapetata cu pesmet,intindem un rand de felii de cartofi,apoi jumatate din compozitia de carne tocata. Deasupra alt rand de cartofi, apoi cealalta jumatate din compozitia de carne.

Pe ultimul strat de cartofi se toarne 2 oua batute, cascaval ras si verdeata. Se orneaza cu fasii de ardei gras.
Se coace cam 30 min, pana se rumeneste deasupra.

Pentru cine doreste un sos langa musaca, se dizolva 1 lingura de bulion in 100 ml apa, se fierbe bine si i se adauga cimbru, tarhon, piper macinat si putin delikat.


Musacaua cu sos de cascaval se serveste calda cu smantana.
Tava Calve de la KitchenShop mi-ar fi de un real folos la prepararea retetei !

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa