Musaca de carne si cartofi

Ceapa se toaca si se pune intr-un vas impreuna cu unt si se lasa sa se inmoaie, fara a se rumeni insa. Carnea se trece prin masina de tocat si se ada

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 vinete
  • 750 gr carne de vaca
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • unt
  • 2 oua
  • verdeata tocata
  • 1 pahar bulion de rosii
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Ceapa se toaca si se pune intr-un vas impreuna cu unt si se lasa sa se inmoaie, fara a se rumeni insa. Carnea se trece prin masina de tocat si se adauga apoi peste ceapa dupa care se acopera cu un capac si se lasa la fiert, pe foc mic. Dupa ce a scazut zeama lasata de carne, se mai lasa pe foc pana se rumeneste putin, apoi se da la parte si se amesteca impreuna cu sarea, piperul, un ou si verdeata tocata. Cartofii se curata si se pot folosi cruzi iar in cazul asta se taie subtiri si se preajesc in ulei sau felii mai groase si in aceste caz se fac piure, cu unt si lapte. Intr-un vas se adauga stratul de cartofi, apoi carnea, iar apoi inca un strat de cartofi. Se dpune deasupra bulionul de rosii si se da la cuptorul incalzit. Dupa ce musacaua s-a copt, se adauga deasupra un ou batut si se mai lasa la cuptor cateva minute, sa se rumeneasca bine.


Se serveste calda,

Alte retete:

Cartofi la cuptor Sarmale de post Ciuperci la cuptor

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...