Musaca de carne si cartofi

Ceapa se toaca si se pune intr-un vas impreuna cu unt si se lasa sa se inmoaie, fara a se rumeni insa. Carnea se trece prin masina de tocat si se ada

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 vinete
  • 750 gr carne de vaca
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • unt
  • 2 oua
  • verdeata tocata
  • 1 pahar bulion de rosii
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Ceapa se toaca si se pune intr-un vas impreuna cu unt si se lasa sa se inmoaie, fara a se rumeni insa. Carnea se trece prin masina de tocat si se adauga apoi peste ceapa dupa care se acopera cu un capac si se lasa la fiert, pe foc mic. Dupa ce a scazut zeama lasata de carne, se mai lasa pe foc pana se rumeneste putin, apoi se da la parte si se amesteca impreuna cu sarea, piperul, un ou si verdeata tocata. Cartofii se curata si se pot folosi cruzi iar in cazul asta se taie subtiri si se preajesc in ulei sau felii mai groase si in aceste caz se fac piure, cu unt si lapte. Intr-un vas se adauga stratul de cartofi, apoi carnea, iar apoi inca un strat de cartofi. Se dpune deasupra bulionul de rosii si se da la cuptorul incalzit. Dupa ce musacaua s-a copt, se adauga deasupra un ou batut si se mai lasa la cuptor cateva minute, sa se rumeneasca bine.


Se serveste calda,

Alte retete:

Cartofi la cuptor Sarmale de post Ciuperci la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca