Musaca de chiftelute

Cartofii dati prin razatoare se amesteca cu faina adaugata treptat. Usturoiul zdrobit in presa de usturoi se adauga la cartofi. La acestea se adauga s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi: 3 kg cartofi
  • 400 g faina
  • 8 catei de usturoi
  • 1 lingura sare
  • piper macinat
  • 5 fire patrunjel verde
  • Tocanita: 1 kg spata de porc
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 1 dl ulei
  • 1 lingura boia
  • sare
  • piper
  • 20 dkg cascaval Trapist

Mod de preparare

Cartofii dati prin razatoare se amesteca cu faina adaugata treptat. Usturoiul zdrobit in presa de usturoi se adauga la cartofi. La acestea se adauga si patrunjelul verde tocat si se condimenteaza dupa gust. Se amesteca bine, se formeaza chiftelute de marimea unei palme si se prajesc in ulei fierbinte.

Intre timp se pregateste tocanita, din spata de porc sau din piept de pui. Se caleste in ulei ceapa tocata marunt si ardeiul, se presara o lingura de boia, apoi se adauga carnea taiata cubulete. Se amesteca si se condimenteaza. Se adauga putina apa si se fierbe la foc mic, pana cand scade si se ingroasa.

Daca sunt gata cele doua componente, se pregateste un vas yena si se pune un strat de chiftelute, peste care se toarna un strat de tocanita si tot asa pana se termina ingredientele. Se va termina cu un strat de chiftelute, deasupra se pune cascavalul ras, in strat consistent si se coace in cuptorul fierbinte timp de 30 minute.
Alte mancaruri retete recomandate

Ciulama de ciuperci

Dovlecei umpluti

Tocanita de pui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de peste pe pat de legume in papillote

O mancare usoara si aromata facuta cu biban in cuptor, impachetat in hartie de copt.  Pentru aceasta Reteta de...

Reteta de peste pe pat de legume in papillote
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca