Musaca de vinete cu carne

Ceapa tocata se pune intr-un vas impreuna cu 50 gr unt si se lasa sa se inmoaie, fara a se rumeni insa. Intre timp, se trece carnea prin masina de toc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 vinete
  • 750 gg carne de vaca
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • unt
  • 2 oua
  • verdeata tocata
  • 1 pahar bulion de rosii
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Ceapa tocata se pune intr-un vas impreuna cu 50 gr unt si se lasa sa se inmoaie, fara a se rumeni insa. Intre timp, se trece carnea prin masina de tocat si se adauga apoi peste ceapa si se acopera bine. Se acopera cu un capac si se lasa la fiert, pe foc mic. Dupa ce a scazut zeama lasata de carne, se mai lasa pe foc pana se rumeneste putin, apoi se da la parte si se amesteca impreuna cu sarea, piperul, un ou si verdeata tocata. Vinetele se taie felii, se scurg si se prajesc in ulei. Se pune apoi intr-un vas un strat de vinete, unul de carne si se acopera cu un strat de vinete, se toarna deasupra bulionul de rosii si se da la cuptorul incalzit. Cand musacaua este coapta se adauga deasupra un ou batut si se mai lasa la cuptor aproximativ 5 minute.
Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Cartofi la cuptor

Mancare de mazare

Friptura de vita la cuptor

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...