Musaca din cartofi si carne

Cartofii se taie rondele, ceapa se taie marunt iar cascavalul si morcovii se rad. Rondelele de cartofi se inabusa la cuptor in 50 ml ulei si putina ap

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr carne de vita
  • 1 kg cartofi
  • 200 gr ceapa
  • 50 gr morcovi
  • 3 oua
  • 100 gr faina
  • 100 ml lapte
  • 100 gr cascaval
  • 50 gr bulion
  • 50 gr pesmet
  • 100 ml ulei
  • 1 leg patrunjel
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Cartofii se taie rondele, ceapa se taie marunt iar cascavalul si morcovii se rad. Rondelele de cartofi se inabusa la cuptor in 50 ml ulei si putina apa. Separat, in restul de ulei, se caleste ceapa, se adauga carnea si se continua calirea pana cand aceasta din urma se granuleaza. Se lasa la racit, se sareaza, se pipereaza si se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel, 2 oua si morcovii. Se amesteca totul bine. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, se asaza un strat de rondele de cartofi, apoi compozitia de carne, iar deasupra rondelele de cartofi ramase. Se introduce tava la cuptor la temperatura moderata si se lasa 30 de minute. Din lapte, ou, faina, bulion si restul de patrunjel verde, se formeaza o compozitie care se toarna peste musacaua asezata in tava. Deasupra se pune cascavalul. Se mai introduce la cuptor 15 minute si se lasa la gratinat.
Se serveste calda.

Alte retete:

Friptura de vita la cuptor

Rulada de porc

Placinta de dovleac

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...