Musaca din paste fainoase cu carne de vita

Pentru musaca din paste fainoase cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala, se taie in bucati si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 300 g
  • untura/ulei - 200 g (ml)
  • ceapa - 150 g
  • faina - 30 g
  • oua - 2 bucati
  • paste fainoase - 300 g
  • cascaval - 100 g
  • sos de tomate - 500 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • iaurt - 200 g
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru musaca din paste fainoase cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala, se taie in bucati si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Pastele fainoase se fierb in apa cu sare si se trec sub jet de apa rece. Cand sunt gata, ceapa se inabusa in 175 g untura sau ulei si 175 ml apa, impreuna cu carnea si jumatatea de cub MAGGI. Se raceste si se toaca din nou. Se adauga sare, piper, patrunjel verde, un ou si se amesteca. intr-o tava unsa cu untura sau ulei si tapetata cu pesmet se aseaza un strat de paste fainoase, peste acesta compozitia de carne si din nou un strat de paste fainoase. Faina se amesteca cu ou si iaurt, se toarna peste musaca, se presara cu cascaval si se introduce la cuptor 30 minute, la temperatura moderata.

Musacaua din paste fainoase cu carne de vita se serveste calda, cu sos de tomate deasupra.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...