Muschi de porc cu sos

Carnea se spala, se curata si se taie in cubulete. Se face un amestec din semintele de chimen, anason, coriandru, piper. Cuburile de carne se tavalesc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g muschi de porc
  • 2 lingurite de seminte de chimen
  • o jumatate de lingurita de anason
  • 2 lingurite de seminte de coriandru
  • 6 linguri de ulei
  • 2 ardei grasi
  • 200 g porumb dulce din conserva
  • o cana de supa de oase
  • o ceapa
  • 2 linguri de smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea se spala, se curata si se taie in cubulete. Se face un amestec din semintele de chimen, anason, coriandru, piper. Cuburile de carne se tavalesc prin acest amestec si se pun intr-o tava unsa cu ulei, impreuna cu porumbul dulce. Se stropesc cu supa de oase si se adauga un praf de sare. Se Iasa la cuptor timp de aproximativ 40 de minute.

Intre timp se curata ceapa, se taie solzisori si se caleste intr-o lingura de ulei, impreuna cu ardeiul gras, curatat de seminte si taiat in cubulete cat mai mici. Amestecul de condimente care a ramas de la carne se pune in smantana si se amesteca foarte bine. Smantana se adauga peste ceapa calita, lasandu-se Ia foc mic pentru 10 minute. Dupa ce carnea de porc s-a patruns, se toarna peste ea sosul de smantana. Se mai Iasa Ia cuptor cinci minute, apoi se serveste.
Alte preparate culinare recomandate

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Ciulama de ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...