Muschi de vita cu ciuperci si vin alb

Pentru muschi de vita cu ciuperci si vin alb carnea se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie felii.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 450 g/250 g
  • muschi de vita - 500 g
  • ulei - 100 ml
  • 1/2 cub MAGGI de ciuperci
  • apa - 350 ml
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • paine alba - 175 g
  • vin alb - 50 ml
  • unt - 25 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  •  

Mod de preparare

Pentru muschi de vita cu ciuperci si vin alb carnea se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie felii (cele conservate se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie felii). Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Painea se curata de coaja si se taie felii (pentru crutoane). Carnea se unge cu 25 ml ulei si se frige la gratar. Ciupercile se inabusa in unt, se adauga 1/2 din patrunjelul verde, jumatatile de cuburi MAGGI, 350 ml apa, sare, piper si se fierb cca 10 minute. La final, se toarna vinul. Feliile de paine se prajesc in 75 ml ulei. Preparatul se prezinta pe platou astfel: pe fiecare cruton se monteaza o bucata de muschi, peste care se toarna sosul cu ciuperci si se presara patrunjel verde.

Muschiul de vita cu ciuperci si vin alb se serveste cald.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Fetele mele sunt fan supa-cremă, motiv pentru care fac destul de des acest tip de supă, în diferite combinații (cu...

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca