Muschi de vita picant este o friptura care poate fi servita langa o garnitura din cartofi sau sos. Prepara reteta cu: vita, piper, mustar.
Se spala muschiuletul de vita, se curata de pielite si se taie in bucati groase cam de 2 degete. Se piseaza boabele de piper si o parte din cele de mustar. Intr-un castron se amesteca piperul pisat, boabele de mustar (si cele pisate si cele intregi), oregano, ardeiul iute si sarea. Fiecare bucata de carne se unge cu mustar clasic si se tavaleste prin amestecul de mustar si mirodenii presand pentru ca acestea sa ramana lipite de carne. Apoi bucatile de carne se lasa la frigider cam jumatate de ora.
Intre timp pregatim sosul pentru friptura de vitel. Ceapa data pe razatoarea mare se caleste in ulei 1-2 minute, apoi se adauga o cana de apa si se mai lasa pe foc cam 10 minute. Se amesteca faina cu vin, se adauga bulionul, piperul, cimbrul si foaia de dafin si se pun peste ceapa. Se lasa sa dea 1-2 clocote pana se leaga faina si se potriveste de sare. Bucatile de carne se prajesc 4-5 minute in unt si se servesc cu sosul pregatit.
Alte retete culinare recomandate
Am pornit initial de la ideea de ciorba saseasca si am ajuns la ce se vede. Adica acest preparat face parte din ciclul ,,...
Ciorba de cartofi noi cu hreanOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj