Muschi de vita picant

Muschi de vita picant este o friptura care poate fi servita langa o garnitura din cartofi sau sos. Prepara reteta cu: vita, piper, mustar.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g muschi de vita
  • 20g piper boabe(negru
  • alb
  • rosu)
  • 20 g oregano uscat
  • mustar boabe
  • ardei iute pisat
  • sare
  • 2 linguri mustar clasic
  • 100 g unt
  • Pentru sos
  • o ceapa
  • 4 linguri de bulion
  • 3 linguri de ulei
  • un pahar vin
  • 1 lingura de faina
  • o cana de apa
  • piper
  • sare
  • o foaie de dafin

Mod de preparare

Se spala muschiuletul de vita, se curata de pielite si se taie in bucati groase cam de 2 degete. Se piseaza boabele de piper si o parte din cele de mustar. Intr-un castron se amesteca piperul pisat, boabele de mustar (si cele pisate si cele intregi), oregano, ardeiul iute si sarea. Fiecare bucata de carne se unge cu mustar clasic si se tavaleste prin amestecul de mustar si mirodenii presand pentru ca acestea sa ramana lipite de carne. Apoi bucatile de carne se lasa la frigider cam jumatate de ora.
Intre timp pregatim sosul pentru friptura de vitel. Ceapa data pe razatoarea mare se caleste in ulei 1-2 minute, apoi se adauga o cana de apa si se mai lasa pe foc cam 10 minute. Se amesteca faina cu vin, se adauga bulionul, piperul, cimbrul si foaia de dafin si se pun peste ceapa. Se lasa sa dea 1-2 clocote pana se leaga faina si se potriveste de sare. Bucatile de carne se prajesc 4-5 minute in unt si se servesc cu sosul pregatit.


Alte retete culinare recomandate

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...