Muschiulet de porc aromat cu banane

Carnea se spala, se curata si se taie in fasii. Se freaca bucatile cu sare si piper. Se face un amestec din lichiorul de fructe, sosul de soia, miere

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g muschi de porc
  • 4 banane
  • 1 portocala
  • 4 lingurite de lichior de fructe
  • o lingura de sos de soia
  • 2 linguri de miere
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea se spala, se curata si se taie in fasii. Se freaca bucatile cu sare si piper. Se face un amestec din lichiorul de fructe, sosul de soia, miere si usturoi pisat. Se lasa carnea la marinat in acest amestec timp de trei ore. Se scoate, se trece intr-un vas uns cu ulei si se lasa la cuptor timp de aproximativ o jumatate de ora. Separat, intr-o tigaie, se pune pe foc sosul in care a stat muschiul la marinat. Se adauga bananele curatate de coaja si taiate in bucati potrivit de mari. Dupa ce sosul s-a ingrosat, se ia de pe foc si se toarna peste muschiul de porc, lasandu-se in continuare la cuptor pentru inca 20 de minute.

Cand carnea este aproape gata, se adauga sucul de la portocala si coaja rasa.
Se serveste calda, cu paine prajita.

Alte retete simple recomandate

Ciuperci umplute

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca