Muschiulet de porc marinat in bere neagra, cu sos de piper verde si garnitura de spanac

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • sare si piper dupa gust
  • Pentru marinada
  • muschiulet de porc – cca 500g600 g
  • bere neagra – 500 ml
  • stafide – 2 linguri
  • foi de dafin – 2 buc
  • boabe de piper – 68 buc
  • Pentru sos
  • smantana de gatit – 200 ml
  • piper verde murat – 1 lingura
  • capere – 2 lingurite
  • menta proaspata, tocata – 34 frunze
  • sare – dupa gust
  • Pentru spanac
  • spanac proaspat – 1 kg
  • unt – 50 g
  • usturoi verde tocat marunt – 1 legatura
  • cascaval afumat – 100 g
  • Aditionale
  • ulei de masline – 23 linguri
  • unt – 20 g
  • usturoi – 2 catei
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• fasoneaza si pune muschiuletul de porc in caserola de marinare rapida FoodSaver
• pune deasupra berea neagra, stafidele, boabele de piper si dafinul
• inchide caserola, activeaza functia de vidare a aparatului de vidare FoodSaver si marineaza, apoi lasa caserola la frigider pentru 15-20 de minute, pentru ca aromele sa se intensifice
• taie muschiuletul rondele de 1 deget grosime
• scoate apoi din marinada, incinge o tigaie si adauga uleiul de masline, untul si cei doi catei de usturoi, intregi
• prajeste feliile de muschiulet de porc pe fiecare parte
• in paralel zdrobeste piperul verde
• adauga-l peste muschiulet impreuna cu caperele si menta proaspata, pe care o toci in prealabil
• pune smantana de gatit si potriveste de sare daca mai e cazul
• amesteca pana se incheaga si ia de pe foc
• pune frunzele de spanac intr-o cratita cu capac si pune-l la foc potrivit
• in momentul in care a inceput sa lase apa, ia capacul si amesteca pana se reduce tot lichidul din craticioara
• pune apoi untul si usturoiul verde tocat si caleste bine
• ia de pe foc si intr-o tava de cuptor fa un pat de spanac, peste care razi cascaval afumat
• peste acesta adauga muschiuletul de porc si sosul
• introdu in cuptorul incins in prealabil la 210-220⁰C pentru 2 min, cat sa se gratineze totul.

Pofta buna!

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!