Muschiulet de porc marinat in bere neagra, cu sos de piper verde si garnitura de spanac

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • sare si piper dupa gust
  • Pentru marinada
  • muschiulet de porc – cca 500g600 g
  • bere neagra – 500 ml
  • stafide – 2 linguri
  • foi de dafin – 2 buc
  • boabe de piper – 68 buc
  • Pentru sos
  • smantana de gatit – 200 ml
  • piper verde murat – 1 lingura
  • capere – 2 lingurite
  • menta proaspata, tocata – 34 frunze
  • sare – dupa gust
  • Pentru spanac
  • spanac proaspat – 1 kg
  • unt – 50 g
  • usturoi verde tocat marunt – 1 legatura
  • cascaval afumat – 100 g
  • Aditionale
  • ulei de masline – 23 linguri
  • unt – 20 g
  • usturoi – 2 catei
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• fasoneaza si pune muschiuletul de porc in caserola de marinare rapida FoodSaver
• pune deasupra berea neagra, stafidele, boabele de piper si dafinul
• inchide caserola, activeaza functia de vidare a aparatului de vidare FoodSaver si marineaza, apoi lasa caserola la frigider pentru 15-20 de minute, pentru ca aromele sa se intensifice
• taie muschiuletul rondele de 1 deget grosime
• scoate apoi din marinada, incinge o tigaie si adauga uleiul de masline, untul si cei doi catei de usturoi, intregi
• prajeste feliile de muschiulet de porc pe fiecare parte
• in paralel zdrobeste piperul verde
• adauga-l peste muschiulet impreuna cu caperele si menta proaspata, pe care o toci in prealabil
• pune smantana de gatit si potriveste de sare daca mai e cazul
• amesteca pana se incheaga si ia de pe foc
• pune frunzele de spanac intr-o cratita cu capac si pune-l la foc potrivit
• in momentul in care a inceput sa lase apa, ia capacul si amesteca pana se reduce tot lichidul din craticioara
• pune apoi untul si usturoiul verde tocat si caleste bine
• ia de pe foc si intr-o tava de cuptor fa un pat de spanac, peste care razi cascaval afumat
• peste acesta adauga muschiuletul de porc si sosul
• introdu in cuptorul incins in prealabil la 210-220⁰C pentru 2 min, cat sa se gratineze totul.

Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura bicolora cu cirese

Aromată, colorată și de sezon, o prăjitură care pe noi ne-a cucerit.

Desert prajitura bicolora cu cirese
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca