Ossobuco

Pentru ossobuco aveti nevoie de ceapa, usturoi, ciolan de vitel, condimente, ulei de masline, bulion, vin rosu, supa de carne si zarzavat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 4 felii ciolan de vitel
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri bulion
  • 400 ml vin rosu
  • 500 ml supa de carne
  • 1 conserva de rosii
  • 1 legatura zarzavat pentru supa
  • 2 fire patrunjel
  • 1 fir salbie
  • 3 fire cimbru

Mod de preparare

Ceapa, usturoiul si zarzavaul se toaca. Se sareaza si se pipereaza carnea, apoi se prajeste in putin ulei. Se scoate, se adauga in tigaie ceapa si usturoiul, bulionul si se calesc bine. Se stinge totul cu 200 ml vin si se lasa la fiert. Se adauga carnea si 250 ml supa, apoi se inabusa cca 60 de minute. Se toarna treptat 250 ml supa, rosiile si se lasa la fiert inca 30 de minute.  Se adauga zarzavatul, impreuna cu verdeturile, se acopera vasul cu un capac si se lasa la inabusit cca 40 de minute.


Se serveste mancarea calda.
Alte retete:
Mancare de mazare
Tocanita de pui
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu leurda

Mie imi place foarte mult leurda!

Omleta cu leurda
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa