Ossobuco

Pentru ossobuco aveti nevoie de ceapa, usturoi, ciolan de vitel, condimente, ulei de masline, bulion, vin rosu, supa de carne si zarzavat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 4 felii ciolan de vitel
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri bulion
  • 400 ml vin rosu
  • 500 ml supa de carne
  • 1 conserva de rosii
  • 1 legatura zarzavat pentru supa
  • 2 fire patrunjel
  • 1 fir salbie
  • 3 fire cimbru

Mod de preparare

Ceapa, usturoiul si zarzavaul se toaca. Se sareaza si se pipereaza carnea, apoi se prajeste in putin ulei. Se scoate, se adauga in tigaie ceapa si usturoiul, bulionul si se calesc bine. Se stinge totul cu 200 ml vin si se lasa la fiert. Se adauga carnea si 250 ml supa, apoi se inabusa cca 60 de minute. Se toarna treptat 250 ml supa, rosiile si se lasa la fiert inca 30 de minute.  Se adauga zarzavatul, impreuna cu verdeturile, se acopera vasul cu un capac si se lasa la inabusit cca 40 de minute.


Se serveste mancarea calda.
Alte retete:
Mancare de mazare
Tocanita de pui
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert poale-n brau

Prima data cand le-am facut, mega bune, am facut dupa reteta Jamilei Reteta romaneasca

Desert poale-n brau
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca