Se curata porumbeii de pene, se trec prin flacara, se golesc de intestine si se spala. Se taie in patru, se sareaza si se pun in ulei incins sa se au
Se curata porumbeii de pene, se trec prin flacara, se golesc de intestine si se spala. Se taie in patru, se sareaza si se pun in ulei incins sa se aureasca usor. Se scoate carnea pe o farfurie, iar in uleiul ramas se calesc cepele tocate marunt pina cind devin aurii. Se stinge ceapa cu o lingura de bulion si o lingura de otet, puse impreuna intr-o ceasca de apa calda. in sosul astfel pregatit se adauga sare, piper boabe si o crenguta de cimbru. Se pun bucatile de carne in sos, se adauga usturoi, dupa gust, se fierbe inabusit douazeci de minute.
Mancarea se serveste calda, cu mamaliguta sau cu paine proaspata.
Alte retete recomandate
Am pregătit această prăjitură în aşteptarea nepoţeilor mei, Iorgo şi Efi, aşa că ce nume era mai potrivit...
Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru Iorgo si EfiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj