Pentru ostropelul de rata cu ceapa si usturoi se curata rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina untura.
Pentru ostropelul de rata cu ceapa si usturoi se curata rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina untura. Daca rata este grasa, se pune fara untura in cratita, deoarece lasa singura grasime. Se lasa sa se rumeneasca. Se adauga cepele taiate felii subtiri, faina si se amesteca pana incepe sa se rumeneasca. Se stinge cu putina apa. Se mai adauga o lingura de bulion, usturoiul, sarea, piperul, o frunza de dafin. Se toarna sosul peste carne, se lasa sa fiarba pana ce rata este destul de frageda. Cand este aproape gata, se adauga otetul. Se lasa sa mai dea un clocot. Sosul trebuie sa fie potrivit de scazut. La fel se face si ostropelul de gasca sau de gaina.
Ostropelul de rata cu ceapa si usturoi se serveste cald.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.