Ouale scotiene cu cartofi piure sunt o reteta de aperitive festive potrivite pentru orice sarbatoare, mai ales de Paste, cand ouale sunt in prim plan.
Cartofii se curata, se spala, se taie in sfert si se pun in ceva apa sarata la fiert cam 20 minute.
Ouale se fierb si ele tari si se racesc.
Painea se rupe in bucatele si se inmoaie cu 4 linguri de lapte.
Se curata ceapa, se taie marunt si se pun sa se prajeasca in uleiul incins si se adauga verdeturile pe care le-ati ales. Carnea, cu painea, ceapa, 1 ou crud si cu verdeturile, se sareaza, pipereaza si se framanta ca un aluat. Se imparte in 4 parti egale.
Fiecare ou fiert tare se impacheteaza in amestecul de carne, se da bine prin celalalt ou batut, si apoi prin pesmet. Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la rece pentru 1 ora.
Apoi se prajesc in cuptorul incins la 160 de grade pentru 30 de minute, pana sunt rumenite, intorcandu-le din cand in cand.
Cartofii se storc de apa, se pune laptele care a mai ramas, sare, unt si boia si se piseaza toate impreuna.
Ouale scotiene se servesc calde, alaturi de cartofii piure.
Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti