Pacea poloneza

Se curata carnea de resturile de oase, se spala in apa rece, se pune intr-un vas mare cu multa apa si se fierbe la foc potrivit, cu vasul descoperit.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rasol mare de manzat
  • 3 oua
  • 1 lingura de zahar
  • 4 linguri de otet
  • 200 gr jumari
  • sare
  • piper boabe
  • zarzavat pentru supa

Mod de preparare

Se curata carnea de resturile de oase, se spala in apa rece, se pune intr-un vas mare cu multa apa si se fierbe la foc potrivit, cu vasul descoperit. La jumatatea timpului de fierbere, se adauga zarzavatul spalat si curatat, cateva boabe de piper si sare. Cand carnea se desprinde de pe os, se scoate din oala, se curata de oasele mici si se pune intr-un castron adanc.

Se face un sos gros din trei oua batute spuma, sare, otet si zahar. Se ingroasa pe foc mic impreuna cu o mana de jumari proaspete. Sosul se rastoarna fierbinte peste bucatile de carne si se servesc imediat. Peste carne se pun si bucati de maduva scoase din rasol.
Pofta buna!

Alte retete:

Cartofi la cuptor

Zacusca cu ciuperci

Ardei umpluti

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca