Papricas cu carne de pui

Pentru papricas cu carne de pui carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 800 g untura/ulei - 75 g (ml)
  • ceapa - 150 g faina - 25 g
  • boia de ardei dulce - 1 g smantana - 150 g
  • cartofi natur - 600 g sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru papricas cu carne de pui carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Puiul si ceapa se inabusa in 75 g untura si 75 ml apa. Vasul se acopera si se fierbe inabusit. Cand carnea este aproape inabusita se adauga boia, faina dizolvata in 50 ml apa rece, continuand fierberea cca 5 minute. Se adauga smantana si se fierb impreuna cca 8 minute, apoi se scot bucatile de carne si se paseaza sosul peste ele.

Papricasul cu carne de pui se serveste cald, cu garnitura de cartofi si patrunjel verde deasupra.


Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Un preparat de post foarte bun, plin de savoare si arome. Ai mei au mancat si cica au crezut ca au si carne :)))..Cum ma...

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa